sacha butter ribes

KURACJA INTENSYWNIE ODBUDOWUJĄCA

KURACJA INTENSYWNIE ODBUDOWUJĄCA oparta na organiczym oleju Sacha Inchi— najbogatszym źródle kwasów Omega 3, 6, 9.

 

 Nowy, wakacyjny zapach porzeczki! 

 

 

 

 

 

WSKAZANIA

  • skóra sucha, odwodniona
  • skóra tkliwa, podrażniona działaniem środowiska zewnętrznego

REZULTAT

  • odżywiona, odbudowana i ukojona skóra
  • skóra pobudzona do regeneracji i zabezpieczona przed działaniem środowiska zewnętrznego
 

Sacha butter to idealna kompozycja najcenniejszych w kosmetologii olejów roślinnych, intensywnie zmiękczających, regenerujących  i odżywiających skórę. Wysoce biozgodny ze skórą skład masła skutecznie odbudowuje jej ochronną warstwę hydro-lipidową i wpływa na podniesienie poziomu nawilżenia głębszych warstw naskórka.

W JAKI SPOSÓB SACHA BUTTER DZIAŁA NA MOJĄ SKÓRĘ?

Masło po nałożeniu na skórę daje lekkie i aksamitne wykończenie. Nie pozostawia śladów i połysku. Ze względu na właściwości łagodzące objawy alergiczne sacha butter polecane jest wszystkim z problemami nadwrażliwości, podrażnieniem i nadmiernym przesuszeniem skóry. Składniki sacha butter stymulują naprawę uszkodzonych tkanek skóry, zwiększają jej elastyczność i pomagają chronić skórę przed działaniem wolnych rodników. Ze względu na brak działania komedogennego masło może być stosowane również przez osoby ze skórą tłustą i trądzikową.

 

INCI

caprylic/capric triglyceride, isoamyl cocoate, aqua, acacia decurrens/jojoba/sunflower seed wax polyglyceryl-3 esters, squalane, rose damascena flower water,
prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, macadamia ternifolia seed oil, glyceryl stearate, gliceryl dibehenate, plukenetia volubilis seed oil, isostearyl
isostearate, hydrogenated castor oil, parfum, benzyl alcohol, tocopherol (mixed), beta-sitosterol, squalene, dehydroacetic acid*, benzyl benzoate, limonene

poj. 50ml

 

WARTO WIEDZIEĆ, ŻE…

 

Sacha butter to kosmetyk wchodzący w skład linii kosmeceutyków dottore opartej na organicznym oleju z nasion Sacha Inchi syn. Inca Inchi (Plukenetia volubilis seed oil) - amazońskiej rośliny pochodzącej z Peru.

Nasiona Inca Inchi to prawdziwy skarb natury! Swoje niezwykłe właściwości kosmetyczne zawdzięcza wyjątkowo wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (w szczególności Omega 3), których całkowita ilość może stanowić nawet 94% składu oleju! Jest to niespotykane w żadnym innym oleju roślinnym.

Olej Sacha Inchi zaliczany jest do elity drogich i luksusowych olejów. Zastosowany na skórę pozwala zachować jej równowagę lipidową, zapobiega zaburzeniom procesu keratynizacji oraz przyspiesza proces gojenia. W sposób szczególny polecany jest do pielęgnacji skóry podrażnionej, wrażliwej, suchej i odwodnionej.

  • Nie zatrzymuj czasu. Niech biegnie przed Tobą!